chrum chrum

No i co lebiego? Trzy języki znasz, dwa fakultety masz, a głupiego obrazka nie potrafisz wkleić do postu. Z tagami jak widać też są problemy. Weź ty sobie może najpierw poćwicz, zanim cokolwiek napiszesz. I nie waż sie wychodzić ze swoimi "eksperymentami" poza to "laboratorium".

Moderator: XmichassX

User avatar
Grzybica Mózgu
Oszołom
Oszołom
Posts: 391
Joined: 03-02-2011, 11:09
Location: Miasto 69 Jezior

chrum chrum

Postby Grzybica Mózgu » 05-02-2014, 09:37

chrum :evil: :evil: :evil:
najpierw in vitro, później sztuczna macica a na koniec aborcja

User avatar
madafaka
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 3310
Joined: 15-05-2009, 20:33

Postby madafaka » 05-02-2014, 11:03

no tak, wszystko na temat :-D
bo w madaface siedzi policjant i dobrze spełnia swoje zadanie

User avatar
Grzybica Mózgu
Oszołom
Oszołom
Posts: 391
Joined: 03-02-2011, 11:09
Location: Miasto 69 Jezior

Postby Grzybica Mózgu » 05-02-2014, 12:16

Nie wyświetliło mi postu w dziale Komputery :-/
najpierw in vitro, później sztuczna macica a na koniec aborcja

User avatar
lotnik
Już TomaSSo
Już TomaSSo
Posts: 2331
Joined: 08-08-2006, 05:29
Location: Bydgoszcz

Postby lotnik » 22-02-2014, 07:35

Co masz na myśli pisząc "nie wyświetliło"?
You were born but when you gonna live?

User avatar
Grzybica Mózgu
Oszołom
Oszołom
Posts: 391
Joined: 03-02-2011, 11:09
Location: Miasto 69 Jezior

Postby Grzybica Mózgu » 22-02-2014, 11:00

No tak dosłownie lotniku, nie wyświetliło mi posta, tzn. nie jest on widoczny na forum. Takie problemy napotykałem już wcześniej (i nie tylko ja, w "co do chuja" wątek jest teraz omawiany), ale pierwszy raz tak się zdarzyło, że post nie pojawił się nawet po pewnym czasie.
najpierw in vitro, później sztuczna macica a na koniec aborcja

User avatar
lotnik
Już TomaSSo
Już TomaSSo
Posts: 2331
Joined: 08-08-2006, 05:29
Location: Bydgoszcz

Postby lotnik » 22-02-2014, 11:52

Dobra, widzę, że coś jest nie tak, znalazłem tego posta w bazie, chyba chodzi Tobie o to:

Nie znam się na tych rzeczach informatycznych wcale.
Do wczoraj wieczorem wszystko w kompie było normalnie. Dziś rano, kiedy siadłem przy kompie i chciałem sobie włączyć jakąś ładną muzykę na dzień dobry, zobaczyłem że coś jest nie tak. W folderze "Muzyka2013", gdzie jeszcze wczoraj wieczorem było kilkaset folderów z muzyką, dziś rano było już tylko jakieś dwadzieścia (po pewnym czasie dopatrzyłem się, że został wycinek środkowej części tych pojedynczych folderów, od N do P, ale też strasznie przetrzebiony). Mam Windowsa 7 i miałem jeszcze rano Avasta. Szukałem folderów w wyszukiwarce plików, ale np. po wpisaniu "Toyah" wyrzucało dwa foldery z pierwszym i drugim albumem (jedyne dobre, ale za to zajebiste, płyty tej pani), mimo że pierwotnie było tych folderów 21, a po kliknięciu na te foldery wyszukane odsyłało mnie do jakiejś biblioteki gdzie kurwa było dużo folderów i plików ale wszystkie się nazywały symbolami literowocyfrowymi a nie po ludzku. Przeskanowałem komputer avastem i okazało się że Windows7 loader extreme edition 3.503 został zarażony Win32-Trojan-genem jakimś kurwa i ja go do kwarantanny tego Win32 włożyłem w tym avaście bo się nie dało wyleczyć, i zadzwoniłem do znajomego, który się na tym zna lepiej przynajmniej niż ja, i on mi kazał wywalić avasta i zainstalować nod32 eseta smart security, co też uczyniłem, i znowu przeskanowałem, i różnych zagrożeń wykrył mi już 16, ale chyba je wszystkie chyba ten nod32 wyleczył, ale chcę spytać, jak żyć i co robić w takiej sytuacji, gdy

kurwa go mać

z dysku zewnętrznego dołączonego do kompa giną (nie do odzyskania przeze mnie, czyli z tej pozycji patrząc, niejako bezpowrotnie) foldery, i to kilkaset, z muzyką i filmami, i nie chodzi o tę muzykę, chociaż szkoda, bo to było ściągane przez parę lat z blogów teraz już nieczynnych), ale kurwa jutro się obudzę

i co - okaże się, że folder z robotą z ostatniego miesiąca poszedł się gdzieś jebać, a ja zostaję z obiema rękami i nogami i z mordą w nocniku?

Wskazówki:
> chyba nic mi się nie zmieniło w folderach C i D na kompie, natomiast pojawiły się z dzisiejszą datą w "Programach" jakieś małe pliki (wyjebałem);
> pojebało mi chyba tylko foldery "Muzyka2013" i "filmy" oraz "Joseph Heller Catch 22";
> w folderze "filmy" zostawiło mi w spokoju pliki .avi, które mogę odtwarzać, natomiast inne ponazywało jakość głupio:

»r»’ž,'.Ăr°

albo

USBC`Ř°

i otworzyć ich nie mogę, bo nazwa za długa, i wykasować też nie mogę, bo nazwa za długa.

Będę wdzięczny za poradę co robić, nawet za "zadzwoń chuju po informatyka" będę wdzięczny, bo nigdy nie miałem takich problemów.

Zastanawiałem się, czy mi dysk nie pada, Adata już chyba sześcio- czy siedmioletnia, na stałe podłączona, więc na wszelki wypadek przerzuciłem z niego wszystkie zdjęcia dzieci i wnucząt i Łotiego z olsztyńskiego koncertu.


Mhm... Postaram się namierzyć miejsce, gdzie tkwi błąd <:[
You were born but when you gonna live?

User avatar
lotnik
Już TomaSSo
Już TomaSSo
Posts: 2331
Joined: 08-08-2006, 05:29
Location: Bydgoszcz

Postby lotnik » 22-02-2014, 12:01

A i co do twojego problemu zawartego w tym poście. Odpal konsole wiersza poleceń ( cmd.exe ) a następnie wpisz chkdsk c: /f i analogicznie dla dysku d chkdsk d: /f

Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\luc>chkdsk c: /f
Typ systemu plików to NTFS.
Nie można zablokować bieżącego dysku.

Program CHKDSK nie może działać, ponieważ wolumin jest używany przez inny
proces. Czy wolumin ten ma być sprawdzany przy następnym uruchomieniu
komputera? (T/N) T

Ten wolumin będzie sprawdzany przy następnym uruchomieniu komputera.


Potwierdź, żeby dysk był sprawdzony przy następnym uruchomieniu, uruchom ponownie komputer i powinno być ok, jeśli nie to pisz, będziemy kombinować dalej :-)
You were born but when you gonna live?

User avatar
franek
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 9814
Joined: 07-08-2006, 23:26
Location: UB5
Contact:

Postby franek » 22-02-2014, 14:47

a jak nie zadziala to kup sobie maca :-D
peace brother...

User avatar
Grzybica Mózgu
Oszołom
Oszołom
Posts: 391
Joined: 03-02-2011, 11:09
Location: Miasto 69 Jezior

Postby Grzybica Mózgu » 22-02-2014, 15:32

a potem zainstaluję sobie na macu linuxa
najpierw in vitro, później sztuczna macica a na koniec aborcja

User avatar
ślepy
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 3344
Joined: 02-10-2008, 14:18
Location: Rzeszów

Postby ślepy » 22-02-2014, 17:39

Grzybica Mózgu wrote:a potem zainstaluję sobie na macu linuxa


a na linuxie postawisz WINE i wszystko będzie cacy :mrgreen:

User avatar
TwojStary77
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 3805
Joined: 18-08-2009, 18:49
Location: Landsberg an Warthe

Postby TwojStary77 » 23-02-2014, 11:36

franek wrote:a jak nie zadziala to kup sobie maca :-D
to że raz mu nie poszło z dziewuchą nie znaczy że ma zostać pedałem
Image

User avatar
Grzybica Mózgu
Oszołom
Oszołom
Posts: 391
Joined: 03-02-2011, 11:09
Location: Miasto 69 Jezior

Postby Grzybica Mózgu » 05-03-2014, 15:22

lotnik wrote:A i co do twojego problemu zawartego w tym poście. Odpal konsole wiersza poleceń ( cmd.exe ) a następnie wpisz chkdsk c: /f i analogicznie dla dysku d chkdsk d: /f

Cytat:
Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

C:\Users\luc>chkdsk c: /f
Typ systemu plików to NTFS.
Nie można zablokować bieżącego dysku.

Program CHKDSK nie może działać, ponieważ wolumin jest używany przez inny
proces. Czy wolumin ten ma być sprawdzany przy następnym uruchomieniu
komputera? (T/N) T

Ten wolumin będzie sprawdzany przy następnym uruchomieniu komputera.


Potwierdź, żeby dysk był sprawdzony przy następnym uruchomieniu, uruchom ponownie komputer i powinno być ok, jeśli nie to pisz, będziemy kombinować dalej :-)


Lotniku, dzięki za radę, udało mi się uruchomić wiersz poleceń, wpisałem co zalecałeś, ale tak w przypadku dysku c jak i d wyświetlił mi się komunikat:

Odmowa dostępu z powodu niewystarczających uprawnień. Musisz wywołać to narzędzie przy uruchomionym trybie podniesionych uprawnień.

:?: :?: :?: :cry:
najpierw in vitro, później sztuczna macica a na koniec aborcja

User avatar
TwojStary77
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 3805
Joined: 18-08-2009, 18:49
Location: Landsberg an Warthe

Postby TwojStary77 » 05-03-2014, 16:07

w wierszu poleceń jak wpiszesz cmd, kliknij na cmd.exe prawym i "uruchom w trybie administratora"
dalej jak paralotnik pisał
Image


Return to “FORUM TESTOWE”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests