co zjedliście dzisiaj dobrego?

Uwaga! Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne skutki spożycia potraw, przyrządzonych według zamieszczonych w tym dziale przepisów. Stosując je, pamiętaj, że robisz to na własne ryzyko.

Moderator: XmichassX

User avatar
pani olga
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 1563
Joined: 18-01-2010, 02:08

Postby pani olga » 06-02-2014, 21:07

jak byłam mała i byłam nad morzem z rodzicami, coś mi się z zębem stało to właśnie tam był dentysta murzyn

jak byłam w szpitalu pulmonologicznym to też jeden z alergologów był murzynem

nie mówiąc o ginekologu, ale od niego brałam tylko recepty, a on mnie klepał po ramieniu i z uśmiechem mówił "baw się dobrze"

User avatar
koval
Dziedzic Pruski
Dziedzic Pruski
Posts: 10112
Joined: 07-08-2006, 12:28

Postby koval » 06-02-2014, 21:22

ginekolog mial na imie szymek i pisal wiersze?
punki to chuje

User avatar
koval
Dziedzic Pruski
Dziedzic Pruski
Posts: 10112
Joined: 07-08-2006, 12:28

Postby koval » 06-02-2014, 21:25

franek wrote:przygody z zebem ciag dalszy - wczoraj wypadlo mi wypelnienie, dzis nastepna wizyta. mam nadzieje ze nie wylacza pradu pod koniec zabiegu, bo tak kiedys tez mialem. :):)

wstaw se zlote <:)
punki to chuje

User avatar
Vibovit
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 4164
Joined: 07-08-2006, 23:36

Postby Vibovit » 06-02-2014, 21:54

pani olga wrote:jak byłam mała i byłam nad morzem z rodzicami, to właśnie tam był dentysta murzyn i coś mi się z zębem stało
there, fixed it for you

User avatar
Helka
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 1697
Joined: 18-03-2007, 22:35
Location: Poznań

Postby Helka » 07-02-2014, 19:49

dzisiaj to nic, ale jutro bede robila gulasz z lesnymi grzybkami i sliwkami wedzonymi i napewno bedzie dobry :-P
Taka juz jestem i taka pozostane!

User avatar
koval
Dziedzic Pruski
Dziedzic Pruski
Posts: 10112
Joined: 07-08-2006, 12:28

Postby koval » 07-02-2014, 21:39

sliwki sie suszy nie wedzi <:)
punki to chuje

Ż
Oszołom
Oszołom
Posts: 365
Joined: 20-05-2012, 12:20

Postby Ż » 07-02-2014, 23:24

jajka przepiórcze na boczku z tuńczykiem, na tortilli





ubecja sie bawi

User avatar
franek
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 9814
Joined: 07-08-2006, 23:26
Location: UB5
Contact:

Postby franek » 07-02-2014, 23:53

Helka wrote:dzisiaj to nic, ale jutro bede robila gulasz z lesnymi grzybkami i sliwkami wedzonymi i napewno bedzie dobry :-P

a moze curry? :-P
peace brother...

User avatar
Dwarf
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 4278
Joined: 18-06-2008, 11:21
Location: Zagłębie - nie Śląsk

Postby Dwarf » 08-02-2014, 17:29

koval wrote:sliwki sie suszy nie wedzi

wędzi się
galaktyczne wiry ciemne i ponurych mgławic trzysta czarcią mocą walą we mnie w mojej głowie mają przystań * w moich lędźwiach mgła przepastna z samczym kłębi się bezwstydem per aspera ad astra ciężko jest być Żydem

User avatar
Helka
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 1697
Joined: 18-03-2007, 22:35
Location: Poznań

Postby Helka » 10-02-2014, 16:46

Franek curry srary już nadzieja mnie dawno opuscila ze kiedykolwiek zrealizuje ten przepis :evil:

Koval oczywiscie ze wędzi się też. Są śliwki suszone - bardziej słodkie i śliwki wędzone co mają taki specyficzny aromat i lepiej nadają się do mięs.

do 15tego to sie raczej bede specjalizowac w kuchni "coś z niczego" czyli jak zrobic obiad z pozostałości spiżarnianych ;)
Taka juz jestem i taka pozostane!

Bialy Mis
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 4164
Joined: 05-02-2007, 01:07

Postby Bialy Mis » 10-02-2014, 18:18

po tych dietach w dupe idzie :)

User avatar
PPC
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 6904
Joined: 21-07-2007, 09:40

Postby PPC » 13-02-2014, 11:58

w zasadzie nie co, ale z czego

Każdy szanujący się Slązak powinien mieć specjalną miskę na mizerie, bądz surówki

Image


Kto wie, czy nie robił jej sam papież Ratzinger z kolegami

Image
-Pewna znana krytyk, dyrektorka poważnego muzeum w Pradze, napisała "Przeszkadza mi skłonność Saudka do kiczu. Co by jej Pan odpowiedział, gdyby nadarzyła się okazja"

-Ona wie, co bym jej odpowiedział, bo to była moja kochanka. I jej córka także.

User avatar
pani olga
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 1563
Joined: 18-01-2010, 02:08

Postby pani olga » 13-02-2014, 12:45

moja babcia ma takie dwa duże płytkie talerze

ja dzisiaj robię króilka, pierwszy raz, więc jeszcze nie wiem, czy będzie dobry

User avatar
PPC
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 6904
Joined: 21-07-2007, 09:40

Postby PPC » 13-02-2014, 13:14

nie bedzie jesli caly dzien nie polezy w kwasnym mleku
-Pewna znana krytyk, dyrektorka poważnego muzeum w Pradze, napisała "Przeszkadza mi skłonność Saudka do kiczu. Co by jej Pan odpowiedział, gdyby nadarzyła się okazja"



-Ona wie, co bym jej odpowiedział, bo to była moja kochanka. I jej córka także.

User avatar
pani olga
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 1563
Joined: 18-01-2010, 02:08

Postby pani olga » 13-02-2014, 13:22

znalazlam przepis na krolika w smietanie i tam ma co najmniej 4godziny lezec w soli, pieprzu i plastrach cytryny, to lezy

User avatar
Tradycja
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 5703
Joined: 15-06-2007, 10:02

Postby Tradycja » 13-02-2014, 13:48

Ja jutro odpalam żeberka z ziemniakami. Mam nadzieję, że dobre wyjdą.

Nie wiem, jaką surówę do tego dorobić.
Image

User avatar
pani olga
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 1563
Joined: 18-01-2010, 02:08

Postby pani olga » 13-02-2014, 16:30

no i wyszedł całkiem zajebisty, wg mnie jak na pierwszy raz to naprawde dobry, babci i dziadkowi smakował

User avatar
franek
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 9814
Joined: 07-08-2006, 23:26
Location: UB5
Contact:

Postby franek » 13-02-2014, 17:39

tyko tak gadali zeby ci przykro nie bylo <:)

a teraz skojarz fakty, ze dzidek po pierwszym kesie wyszedl do klopa a zaraz po nim babka. :-D
peace brother...

User avatar
madafaka
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 3310
Joined: 15-05-2009, 20:33

Postby madafaka » 13-02-2014, 17:43

:lol:
bo w madaface siedzi policjant i dobrze spełnia swoje zadanie

User avatar
Barbie Got Killed
Ksenofob
Ksenofob
Posts: 716
Joined: 11-10-2008, 18:43
Location: Pomorskie

Postby Barbie Got Killed » 13-02-2014, 18:59

a ja zrobiłam łołołine duszoną w pieczarkach, papryce zwykłej i chili, cebulce z sosem sojowym i pastą chili :) Ostre pierdolnięcie + kasza gryczana :) Mniamciu.

User avatar
TwojStary77
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 3805
Joined: 18-08-2009, 18:49
Location: Landsberg an Warthe

Postby TwojStary77 » 13-02-2014, 19:04

chciałem napisać "wyjdź za mnie" no ale nie lubię kaszy :/ a dzisiaj ojebałem sobie rac'uchy
Image

User avatar
Barbie Got Killed
Ksenofob
Ksenofob
Posts: 716
Joined: 11-10-2008, 18:43
Location: Pomorskie

Postby Barbie Got Killed » 13-02-2014, 19:12

na Exploited przyjedź to Ci zrobię coś podobnego z makaronem orkiszowym :) Albo wymyśle coś innego pysznegoooooooo o o o

User avatar
franek
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 9814
Joined: 07-08-2006, 23:26
Location: UB5
Contact:

Postby franek » 15-02-2014, 01:04

w chuj zajebistych rzeczy dzis kupilem. mialem jechac do chinskiego supermarketu po miszanke owocow morza a wyszedlem z pelnum koszykiem w ktorym znalazl sie min. japonski likier sliwkowy, japonskie ciasto cytrynowe itp. bajery.
po drodze odwiedzilem sklep litewski gdzie kupilem troche zajebistego piwa, kwas chlebowy, sledzie z grzybami i wedzony ser i zajebiste suche kielbaski, najlepszy jest sklad tych kielbasek - pork 100%. krotko, zwiezle i na temat.
shoping tour skonczylem w sklepie polskim gdzie nabylem min. zajebisty salceson.

jak by bylo malo, to wszedlem na stych i przytargalem butelke rumu indyjskiego ktory przywiozla mi babeczka z pracy. zajebiscie dobry i w plastikowej butli. <:D

po co to wszysto pisze?
bo mam na jutro do szkoly sporo materialu do przygotowania wiec od wyjscia z pracy odwlekalem jak moglem moment wejscia na chate, majac nadzieje ze pierdolnie mi na auto jakies dzrewo powalone wiatrem ktory wial jak chuj. no ale ze nic takiego nie nastapilo to zajalem sie jedzeniem, piciem, pogawedkami i tym wpisem.
ale, wezme sie do roboty za jakas godzine, przespie ze 3 a i tak polowa przyjdzie na ciezkim kacu a druga polowa nie przyjdzie. :lol:
baba powiedziala ostatnio ze to grupa przez ktora trafi do psychiatryka. biorac pod uwage fakt ze pelnie role gospodarza klasy, jest to wielce prawdopodobne. <:D
peace brother...

User avatar
1920
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 1806
Joined: 20-06-2010, 16:50
Location: prosto z Kosmosu!

Postby 1920 » 15-02-2014, 15:16

dawno nie jadłem tak zajebistych pierogów jak dzisiaj , smażona cebulka do tego i popiłem litrem maślanki , niby to nic specjalnego ale ojebałem to z takim apetytem że aż sam się zdziwiłem
-Pacyfistka! - prychnął stryj, gdy się dowiedział o tym. - To brzmi jak feministka! Jedna cholera!
-Dlaczego? - obruszył się Grant
-Bo i to, i to, brzmi jak kretynka!

PPC wrote:Śląsk przeprasza za swą zajebistość

User avatar
PPC
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 6904
Joined: 21-07-2007, 09:40

Postby PPC » 17-02-2014, 19:53

solanka po lwowsku - rewelacja, po prostu niebo w gębie.

żarke- niby drugie danie z gulaszem z wolowiny zapiekany w chlebie, a chyba mniej sycące niż solanka, ale za to ten chleb znakomity.
-Pewna znana krytyk, dyrektorka poważnego muzeum w Pradze, napisała "Przeszkadza mi skłonność Saudka do kiczu. Co by jej Pan odpowiedział, gdyby nadarzyła się okazja"



-Ona wie, co bym jej odpowiedział, bo to była moja kochanka. I jej córka także.

User avatar
Helka
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 1697
Joined: 18-03-2007, 22:35
Location: Poznań

Postby Helka » 03-03-2014, 16:54

dobra, Panie i Panowie (za wyjatkiem Franka :evil: ) mam mega ochotę na zrazy czy rolady czy jak to nazywacie. Jadłam to ostatni raz jakies 10 jak nie wiecej lat temu..

Potrzebuje dobry przepis z dokładną listą czynności i składników :)

Był tu blogowy amator sląskiej kuchni to niech sie wypowie :)
Taka juz jestem i taka pozostane!

User avatar
PPC
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 6904
Joined: 21-07-2007, 09:40

Postby PPC » 03-03-2014, 16:58

najwazniejsze jest to, zeby nie dawac do srodka ogórkow tylko smarowac mieso musztarda i broń bożee zadnej kiełbasy. rolady
Last edited by PPC on 01-01-1970, 01:00, edited 1 time in total.
-Pewna znana krytyk, dyrektorka poważnego muzeum w Pradze, napisała "Przeszkadza mi skłonność Saudka do kiczu. Co by jej Pan odpowiedział, gdyby nadarzyła się okazja"



-Ona wie, co bym jej odpowiedział, bo to była moja kochanka. I jej córka także.

User avatar
Helka
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 1697
Joined: 18-03-2007, 22:35
Location: Poznań

Postby Helka » 03-03-2014, 17:01

kiełbasy? chyba nieee

Ja jadłam właśnie wersje z ogórkiem i boczkiem w środku ale to babcia z Warszawy robila wiec wszystko mozliwe.. :oops:
Taka juz jestem i taka pozostane!

User avatar
PPC
100% Conservative Punk
100% Conservative Punk
Posts: 6904
Joined: 21-07-2007, 09:40

Postby PPC » 03-03-2014, 17:19

z ogórkiem są gorsze. tylko musztarda boczek wędzony w drobną kostkę i cebulka posiekana. Wołowe są zdecydowanie lepsze.
Kapusta modra. najlepsza jest rothkopf z lidla. No i kluski. Nie daj się w chuja zrobic i nie rób czasem klusek śląskich do wołowych rolad. Do wołowych rolad podaje się kluski polskie, czyli ciemne, tak samo jak do drobiu oraz dziczyzny. Do rolad wieprzych lepsze są kluski śląskie.

Te wszystkie wymysly jak pchanie, ogórkow, słoniny i kiełbasy, to niestety zapychacze i raczej były stosowane przez biedniejsze śląskie rodziny. Mając na mysli biedniejsze nie chciałem nikogo urazić. Chodziło mi o kilka pokoleń wstecz, bo każda Ślązaczka gotuje tak samo jak jej matka i matka jej matki......
-Pewna znana krytyk, dyrektorka poważnego muzeum w Pradze, napisała "Przeszkadza mi skłonność Saudka do kiczu. Co by jej Pan odpowiedział, gdyby nadarzyła się okazja"



-Ona wie, co bym jej odpowiedział, bo to była moja kochanka. I jej córka także.

User avatar
Kuczi
Chuj Wcielony
Posts: 2292
Joined: 13-08-2006, 20:42

Postby Kuczi » 03-03-2014, 17:22

ja robie z cebula, kawalkiem ciemnego czerstwego pieczywa, boczkiem i ogorkiem. sam to wymyslilem, wiec kolejny raz zrobie z musztarda i boczkiem 8-)
Walking on sunshine.


Return to “Kulinaria”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest